Sinau Cara Supaya asam Foods Dadi Sing Bisa Urip sehat lan Kanthi liyane Energy

Sinau Cara Supaya asam Foods Dadi Sing Bisa Urip sehat lan Kanthi liyane Energy

Kanggo duwe diet sehat lan awak seneng, iku penting kanggo mangerteni panganan ngandhut asam supaya. Sanadyan sawetara panganan lan omben-omben - warung lan sawetara jus woh, kanggo Kayata - sing kondhang dadi ngandhut asam, paling wong ora éling persis carane akeh panganan ing diet sing ing kasunyatan dianggep ngandhut asam. Kanggo njaga PH imbang ing awak, iku paling apik kanggo matesi lelebon saben dina saka acidifying panganan kanggo bab 20-30%, ngarahke efforts ing akeh panganan liyane alkalin wae.

Apa Iku Rata-rata Kanggo Food Kanggo Aja asam?
Nalika pangan digests ing sistem, iku Burns mudhun menyang turahan awu. Gumantung ing isi Mineral pangan, turahan sing bisa uga ngandhut asam, Neutral, utawa alkalin. Mayoritas saka unsur alkalin, nanging ing ngisor iki ninggalake ngandhut asam awu turahan: fosfor, yodium, khlor, lan belerang. Panganan sing metabolisme menyang awu ngandhut asam sing paling nyingkiri.

Kang Foods asam Formulir
Panganan paling ngandhut asam tiba menyang sawetara kategori dhasar, kayata daging, biasa, pari-parian, produk ragi, panganan fermented, kacang buncis, kacang-kacangan, Ponggawa sweeteners, alkohol, warung lan teas, coklat, lan soda. Diproses lan panganan kaleng uga nggawe serep kategori kabeh dhewe lan kudu nyingkiri okehe.

Sasagu saka Ganggu
Sayange sawetara saka asam-mbentuk ngelanggar paling sing panganan ingkang dipun tresnani lan omben-omben sing paling wong nganggo ing rutin. Minuman (contone omben-omben, bir, warung, teh), condiments (soy sauce lan cukà), coklat, lan Ponggawa sweeteners duwe isi ngandhut asam dhuwur lan ngirim digunakake banget sparingly. Daging babi lan daging sapi uga arang banget ngandhut asam, supaya bakal dadi paling apik kanggo tetep adoh saka daging iki tartamtu.

Foods ngandhut asam
Punika dhaptar lengkap, diatur miturut kategori, saka acidifying panganan:

Daging
Daging sapi
Clams
Fish
Lamb
Lobster
Mussels
Organ Daging
Kerang
Daging babi
Salmon
Sardines
Simping
Kerang
Shrimp
Tuna
Turkey
Veal
Venison

DAIRY
Butter
Keju
Krim
Ice Cream
Susu homogenized

Pari-parian
Gandum
Bran
Roti
Jagung
Cornstarch
Krupuk
Glepung
Macaroni
Mie
Oatmeal
Rice
Oats mbalek
Rye
Spaghetti
Gandum

NUTS
Kacang Mete
Peanuts
Yumi
Tahini
Walnuts

BEANS / Buah-buahan
Kacang Black
Kacang polong cah ayu
Green Kacang polong
Kacang
Mung
Pinto Beans
Kacang abang
Kacang Soy
Susu Soy
Kacang Putih

Lemak & sweeteners
Butter
Pakan
Coklat
Jagung sirup
Fructose
Madu
Margarine
Molasses
Sugar

Condiments
Ketchup
Palagan
Mustar
Soy Sauce
Cukà

SULUT
Bir
Warung
Woh Jus
Omben-omben
Soft Drinks
Tea
Anggur

FRUITS
Blueberries
Dikemas kaleng utawa woh-wohan Glazed
Cranberries

Sampeyan mbokmenawa ngeweruhi ing anané saka paling woh-wohan lan sayuran ing dhaftar ndhuwur. Woh-wohan mentahan lan vegetarian cenderung alkalin, lan wiwit diet alkalin-heavy luwih kamungkinan kanggo nyegah penyakit lan nggampangake dhowo umure, iku wicaksana kanggo nggawe wong sing bagean utama saka diet. Nalika sampeyan katon ing dhaptar iki acidifying panganan lan ombenan, Wigati kang gedhe-gedhe ing sing paling kerep ditemokake ing diet dhewe. Sampeyan bisa uga pengin nggawe dhaftar adat dhewe saka panganan ngandhut asam supaya lan ngirim ing kulkas minangka cara ngélingaké dhewe kanggo nggawe sehat pilihanipun pangan lan wedang.

No comments:

Post a Comment